Grote belangstelling voor audiotour LICHT

Foto Photovorm Klaas van Huizen

Het loopt storm bij de theatrale audiotour LICHT. De eerste dagen zijn steeds druk bezet geweest. Ook voor de resterende vijf avonden (op 8, 9, 15, 16 en 17 maart) vliegen de reserveringen de deur uit. Het 750ste kaartje is vandaag uitgegeven.

Dat hebben de organisatoren van LICHT bekendgemaakt. LICHT is een initiatief van de Stichting Laudio en Stichting Sovjet Ereveld in samenwerking met begraafplaats Rusthof, onderwijsinstelling ’t Atrium en Kamp Amersfoort. Op een theatrale en poëtische wijze wordt het verhaal verteld van het Sovjet Ereveld, waar 865 Sovjetsoldaten zijn begraven.

,,We zijn heel erg blij met de grote belangstelling en de positieve reacties van publiek en in de media’’, zegt Lubert Priems, één van de makers van LICHT. ,,Naar aanleiding van LICHT ontstaan tussen de publieksdeelnemers boeiende gesprekken. Voor veel mensen reiken de verhalen verder dan een jaartal en een generatie. Wij kijken uit naar de volgende avonden.’’

Ook Remco Reiding, oprichter van de Stichting Sovjet Ereveld, is verheugd over het succes van LICHT. ,,Ik ben blij dat bezoekers dit unieke project op waarde schatten. Op sociale media wemelt het van de enthousiaste reacties. Dat wakkert de verkoop aan. Daardoor staat de teller van de reserveringen praktisch niet stil.”

Oud-minister Piet Hein Donner is een van de vele enthousiaste bezoekers. Volgens hem gaat LICHT niet zozeer over ‘herinneren’ als wel over ‘herbeleven’.

Voor het volgen van LICHT, dat vanaf vrijdag weer wordt opgevoerd, zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk via www.lichtopereveld.eu.

De theatrale audiotour is mogelijk gemaakt door bijdragen van het vfonds, de provincie Utrecht, de gemeenten Amersfoort en Leusden, Dioraphte, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Hein Fonds.